Svaštara

Od podneva - Josipa Lisac!

Proslavu jubileja - 50 godina karijere počela je koncertom u Beogradu pre godinu dana - danas je ovde i završava.

„Radujem se susretu sa nekim novim, ali i starim prijateljima, da podelimo ljubav još jednom", kaže muzička diva. U „202 povoda" emitujemo deo intervjua koji je Josipa dala čuvenom srpskom rok-novinaru, Peci Popoviću. Pripremila Ružica Vrhovac.

Istorijski muzej Srbije je prva naša ustanova kulture koja je otvorila svoja vrata - tačnije, prilagodila ulaz osobama koje se otežano kreću. Puštena je u rad platforma za osobe sa invaliditetom, a detalje ćete saznati od naše reporterke Marine Zec.

Svetska tema broj jedan - Zimske Olimpijske igre u Južnoj Koreji, našim predstavnicima neće biti pravi poligon za dokazivanje, između ostalog i zato što za ovaj sport nemamo odgovarajuće vremenske uslove. Kako izgleda treniranje skijanja u zemlji u kojoj ima oko 60 snežnih dana godišnje,  otkriva generalni sekretar skijaškog saveza Srbije Milan Božić, prisećajući se svojih takmičarskih dana. Zabeležio, Dejan Bulajić.

Upoznaćemo i Anu Stefanović, pijanistkinju, pevačicu i kompozitorku, našu predstavnicu na Slavjanskom bazaru u Belorusiji. Ana svira klavir od svoje četvrte godine, Fakultet muzičke umetnosti upisala je sa 15, diplomirala sa 19 godina, magistrirala je i trenutno završava Specijalističke studije. Našu zemlju je već predstavljala na brojnim takmičenjima u inostranstvu i dobitnica je prestižnih nagrada.

Jedna mudrost kaže da nikada nismo potpuno obučeni bez osmeha. A ko ne voli pravilno raspoređene, bele i zdrave zube? I nije tu samo reč o estetici, već pre svega o zdravlju. Danas vam Vesna Parezanović Aleksić u rubrici „Da si živ i zdrav”, skreće pažnju na ono manje poznato - navike, čak i neke zdrave koje štete zubima, a da toga nismo svesni.

A jedna novostečena navika obeležava današnji dan: Dan zaljubljenih. U rubrici „Kvaka” Dragutina Rokvića, dobićete savete za kreativno darivanje i proslavu ovog dana, za sve uzraste.

Voditelj Dušica Mijatović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво