Ustanak

Početak dana biće protkan korisnim informacijama, muzikom koja razbuđuje, a tu je i vedra ekipa koja popravlja vaše raspoloženje!

U Crtici beležimo razmišljanja o poslednjim dostignućima čovečanstva, poput superautomobila koji je „lansiran" u svemir. Milijarder, biznismen, izumitelj i investitor Ilon Mask često zaintrigira svojim idejama i načinom na koji ih ostvaruje, a mi ih razmatramo u kontekstu cilja kom vode. Naravno, ovo će služiti kao pokretač našeg daljeg razgovora, i vaši komentari su dobrodošli.

Na današnji dan, pre 28 godina, preminuo je miljenik generacija koje su stasavale sedamdesetih i osamdesetih godina uz sveže mladalačke ideje i muziku; pevač, kompozitor, pesnik, imitator, satiričar, zabavljač i multitalenat Nenad Radulović - Neša Leptir. U čast svega što je činio da usreći i oplemeni ljude, od Indeksovog radio pozorišta do „Poslednje igre leptira", priča o Nešinom liku i delu biće tema današnjeg programa.
Kakvo je vreme, a kako je na putevima, da li dinar jača u odnosu na evro, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo kao i svakog jutra pronaći odgovore. Vesti „Stop teleks" sa svežim informacijama su u tri minuta do punog sata, a u blok servisnih vesti u svakom satu uvrstili smo ono što je važno za građane kada je reč o nestanku struje, vode, izmenama u saobraćaju i drugim stvarima bitnim za organizovanje dana. Putovaćemo pričom širom Srbije, najavljujući aktuelna dešavanja u lokalnim sredinama. Tu su i sportske informacije uz pregled najvažnijih rezultata naših sportista. Priprema ih mr Biljana Šujdović.
Za opuštenije teme zaduženi su „grafiti" koji mame vaš prvi jutarnji osmeh! Prenosimo duhovite misli slušalaca emisije „Oblak u bermudama" Darka Kocjana.
Kada imate neki problem, nedoumicu, nešto što sami ne možete da saznate ili rešite a tiče se ostvarivanja raznih prava i administrativnih poslova, Dvestadvojka je tu da pomogne! Naša slušateljka, inače glumica u Narodnom pozorištu, obratila nam se sa pitanjem: Šta raditi kada Er Srbija otkaže let, a sledeći ponuđeni je tek sutra uveče? Nama se obratila pošto nije mogla da stupi u kontakt sa službom aviokompanije i nije bila u mogućnosti da podnese žalbu. Pritom kaže da se aviokompanija nije bavila problemom smeštaja putnika, niti time gde će boraviti tokom celog radnog dana. Zbog njenog odsustva otkazana je predstava u Narodnom pozorištu. Kako su joj rekli, razlog otkazivanja leta je mali broj putnika na planiranom letu. Odgovor Er Srbija i tumačenje događaja, naći će se u rubrici „Slušaoci reporteri" koju priprema Vanja Savić.

U subotu, 17. februara kod Kule Nebojša na Kalemegdanu, održaće se prvi Zimski noćni polumaraton, o čemu će za slušaoce Dvestadvojke detaljnije govoriti Nemanja Katanić.
Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i
drugima - telefonom 011-3249- 202, ili na SMS 064-0202- 200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditelj: Kruna Pintarić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво