Ars, Artifex

U emisiji: digitalizacija „Filmskih sveski”, izložba članova ULUS-a u Cvijeti, premijera u šabačkom pozorištu

„Filmske sveske", uticajni časopis za teoriju filma i filmologiju, koji je redovno izlazio od 1968. do 1986. godine, je zahvaljujući Fakultetu dramskih umetnosti digitalizovan. „Filmske sveske" su sada dostupne na istoimenoj onlajn platformi pogodnoj za pretragu i analizu, filmskesveske.mi.sanu.ac.rs. O tome saznajemo od Marine Zec.
Prošle nedelje je u UP „Cvijeta Zuzorić" otvorena izložba članova ULUS-a. Ovom izložbom se, između ostalog, obeležava 90 godina od otvaranja paviljona, ali i prikazuje umetničko stvaralaštvo glavnih članova udruženja koje sledeće godine obeležava vek postojanja. Priču o izložbi je pripremila Dejana Jočović.
U Narodnom pozorištu u Šapcu sutra će biti održana premijera predstave „Hajka na vuka" po testu Ognjena Obradovića, u režiji Nataše Radulović, koja nam se javlja iz Šapca sa generalne probe.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво