Ars, Artifex

U emisiji: Izložba #RIP u Remontu, Kinesko-srpski fotografski festival i nova knjiga Nikole Bertolina

Knjiga sećanja poznatog prevodioca i pisca Nikole Bertolina „Moji zavičaji", koja se pre dve godine pojavila u Hrvatskoj, sada je objavljena i u Srbiji. „Zavičaji su tamo gdje nas više nema. Bertolinov je zavičaj negdje u Dalmaciji, ali zavičaj mu je i u srcu i jeziku dvije kulture: srpske i hrvatske. Ovo je knjiga o tome. Knjiga jednog čestitog života.", napisao je Miljenko Jergović u predgovoru za ovu knjigu, koju predstavlja Svetlana Mladenović.
Izložba mlade autorke Nadežde Kirćanski #RIP biće otvorena večeras u galeriji Remont. Dela su nastala u procesu Nadeždinog dvogodišnjeg umetničkog istraživanja memorijala i post-mortem rituala i sastoji se iz ambijentalno organizovane instalacije, reljefnih formi i crteža. O izložbi i radovima sa autorkom je razgovarala Lana Nikolić.
U Etnografskom muzeju u Beogradu danas je počeo Kinesko-srpski fotografski festival mladih. Biće prikazani radovi mladih fotografa s 15 univerziteta i institucija kulture iz Kine i Srbije koji uglavnom svedoče o tradiciji, ljudima, prirodi i društvu. U okviru festivala publiku očekuje i Nedelja kineskog dokumentarnog filma - 10 ostvarenja posvećenih različitim aspektima života u savremenoj Kini, a ideja vodilja manifestacije bila je širenje kulturnog dijaloga, razmena ideja i saradnja među mladima. Priču o ovom zanimljivom festivalu donosi Petar Protić. 

Voditelj emisije je Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво