Ars, Artifex

Nemanja Radulović uoči koncerta na Kolarcu, reportaža sa probe predstave „Lift: Slobodan šou” i izložba o ličnim sećanjima.

Nemanja Radulović i orkestar Dabl Sens održaće koncerte 4. i 5. februara na Kolarcu čime će biti obeležena dva rođendana - tradicionalno Dan Velike dvorane Kolarčeve zadužbine i 10 godina ansambla Dabl Sens. Uoči ovih nastupa sa Nemanjom je razgovarao Petar Protić.
U Beogradu su u toku probe za novu predstavu Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici „Lift: Slobodan šou", koja govori o 90-tim godinama, o Slobodanu Miloševiću i Miri Marković, ali i o svima nama. Jelena Knežević je prisutvovala jednoj od proba.
Izložba „Slike kojima (ih) pamtimo" nastala je kao druga faza projekta Interpretacije ličnih sećanja koji istoričarka umetnosti Milena Jokanović i umetnica Maja Medić započinju 2015. godine. Centralni fenomen je baka, i ovom prilikom se umetnice na različite načine poigravaju sećanjima na svoje bake, nastojeći pritom da bolje upoznaju sebe. O izložbi govori Lana Nikolić. 

Kroz emisiju vodi Petar Protić.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво