Povišen ton

Mada je zakonom zabranjeno diskriminisati žene pitanjima o planiranju porodice i bračnom statusu i mada one uživaju zaštitu i u toku trudnoće i porodiljskog odsustva, žene i dalje dobijaju otkaz u toku trudnoće ili porodiljskog odsustva, a ono što je najčešći slučaj je da dobiju otkaz čim se vrate sa porodiljskog jer ih zakon tada više ne štiti.

Šta još može da sačeka novopečenu majku po povratku na posao, kakva su iskustva koje razmenjuju i dele putem portala, da li se i u kojoj meri obraćaju Inspekciji rada ili ih u tome sprečava strah i da li će zakonska rešenja, sadašnja ili neka buduća imati efekta ako ne promenimo celokupnu klimu u društvu razgovaramo sa Goranom Markovićem, načelnikom Inspektorata za rad i Jasminom Mihnjak, urednicom portala Bebac.
Lovačko udruženje „Jastreb" od 2003. godine u Beloj Palanci organizuje Tradicionalni Sabor lovaca „Silugata" koji okuplja veliki broj lovaca iz Srbije i inostranstva. Kako izgleda sabor i zašto je jedna od najznačajnijih i najmasovnijih turističko-lovnih manifestacija saznaćemo u drugom satu emisije.
Današnje izdanje rubrike „Datum, vreme, mesto" posvećujemo Svetlani Velmar Janković, jednoj od najvećih savremenih srpskih književnica. 

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво