Ustanak

Sve važne informacije uz veselu muziku su tu - na jednom mestu.

Jutro je lepše uz raspoložene radio prijatelje koji će vas buditi iz studija Radio Beograda 202. Zato ćemo vam i ovoga jutra darivati mnogo lepih nota, vedrih ali i dragocenih vesti, računajući da ćemo vam bar malo olakšati dnevno funkcionisanje.

U Crtici 202 beležimo našu stvarnost iz ugla običnog čoveka. Zašto baš sve što nam ponude - moramo i da imamo?

Sportske vesti pripremiće mr Biljana Šujdović. Prošetaćemo domaćim ali i svetskim terenima i saznati sve o rezultatima koje su postigli sportisti i klubovi.

Kakvo je vreme, a kako je na putevima, da li dinar jača u odnosu na evro, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo pronaći odgovore.

Rubrika Kvaka, Dragutina Rokvića beleži: Kinezi su nedavno postavili rekord u brzini postavljanja pruge, dok Srbi beleže neslavne rekorde u odnošenju pružnih elemenata tokom noći. Gde grešimo?

Opuštenije segmente Ustanka popuniće „grafiti" koji mame vaš osmeh! Prenosimo duhovite misli slušalaca emisije „Oblak u bermudama" koje je za vas izabrao Darko Kocjan.

„Pre dve godine su mi porezi za stanove moje majke i tetke, koje su pre nekoliko godina preminule, trostruko povećani. Po kom to zakonu su umrli „dužni" da plaćaju trostruki porez? Napominjem da poreska rešenja i dalje uredno stižu na njihova imena iako se zna da su umrle", piše nam slušalac Marko, a odgovore na ova pitanja čućete u rubrici „Slušaoci reporteri" koju priprema Slađana Savić.

Raspitaćemo se i o akcijama koje će biti sprovedene među mladima u Srbiji a u vezi sa kampanjom protiv pušenja koju sprovodi Zavod za javno zdravlje „BATUT" u Beogradu. Danas je Dan borbe protiv pušenja u Srbiji, pa razmislite da bar na ovaj dan zanemarite „uživanje" u duvanskom dimu.

Tu su servisne informacije, najnovije vesti iz zemlje i sveta, prelistavanje štampe, i teme koje su u vezi sa aktuelnim događajima širom Srbije.

Na kraju emisije, emitujemo Vic na blic. Mada, to nije sve, uvek ima još.

Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво