Vizija

Beogradski masterklas Džonatana Bartona, svetski poznatog dizajnera zvuka

U Beogradu je nedavno boravio jedan od najistaknutijih svetskih inženjera zvuka, Džonatan Barton, koji je u profesionalnoj karijeri sarađivao sa najslavnijim bendovima i izvođačima kao što su The Prodigy, Radiohead, Bjork, The Cranberries, Brajan Feri i drugi.
Masterklas je bio koncipiran kao trodnevna radionica na beogradskom SAE Institutu, gde je govorio kako o zvučnoj realizaciji za male klubske sale tako i o zahtevnim konceratima koje istovremeno sluša 500 hiljada ljudi. Istakao je da je posao dizjanera zvuka vrlo složen i ne tiče se samo pravilnog odabira mikrofona i opreme već i razumevanja potreba izvođača, vešte komunikacije sa predstavnicima koncertnih dvorana i drugih stvari.
Sa Marinom Zec, Barton je razgovarao i o svojim počecima - kako su ga glatko odbili na prvom konkursu BBC-ja jer nije bio kvalifikovan. Naime, Barton ima diplomu iz istorije, umetnosti, istorije umetnosti i engleskog jezika, što ga nije sprečilo da se ipak „probije” u poslu inženjera zvuka i zadobije najtraženije poslove u muzičkoj industriji. No, kada je postao slavan - upisao je master i stekao diplomu iz oblasti muzičkih tehnologija smatrajući to jednako važnim, pored talenta i velikog iskustva.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво