Ustanak

I ovoga jutra obilje muzike i informacije za lakše ustajanje - ako ne žurite.

Dežurna ekipa potrudiće se da vam obezbedi i zabavu i informacije od koristi za sve. Tokom jutra raspitivaćemo se o vremenu, stanju na putevima, pripremićemo servisne informacije i kursnu listu.

Pregled sportskih vesti ovog jutra za vas je pripremila Vanja Savić.
U satiričnoj rubrici Dragutina Rokvića, saznaćete čarobnu formulu za rešavanje nezaposlenosti, stručne savete za slučaj da ste ostali bez dečka, kao i to ko je i zašto baš sad inicirao prebrojavanje vrabaca u Beogradu.

Minival ili - grafiti iz „Oblaka u bermudama” Darka Kocjana predstavljaju odličan razlog da sebi obezbedite osmeh na licu. i ovog jutra sedam takvih osmeha vas čeka.

Zagledani u blistavu budućnost osvrćemo se i na neke istorijske činjenice u vezi sa našom dijasporom zahvaljujući dr Mili Mihajlović, našoj uglednoj novinarki, književnici i operskoj pevačici. Ona decenijama živi u Rimu, radi za RAI, a nedavno je u Beogradu predstavila svoju knjigu, doktorat na temu „Istorija tršćanskih Srba". Ko su bili preci Srba koji danas žive u Trstu, a koji se već generacijama unazad izjašnjavaju kao Italijani. Pripremio Dejan Grujić

U rubrici „Pazi, svira se" najavljujemo da će mladi Beograđani moći danas da čuju „kako se sluša koncert" uz beogradske Bitlse, dok će u Novom Sadu nastupiti Kralj Čačka, a Iskaz u Pančevu pravi tradicionalni godišnji koncert.

Iz rubrike „Perino Pero" vam nudimo odabrane humorističke fragmente iz kultnih emisija autora Petra Lazića. Prisećamo se bisera duhovitosti iz emisija koje smo voleli, kao što su: Indeksovo radio pozorište, Crno-beli svet, Bre 202, Crna rupa... priredio Srđan Stojiljković.

Mnogo toga je već rečeno o limunu i njegovom doprinosu zdravlju, naročito u zimsko doba kada počinje sezona gripa i prehlada. Međutim, ovaj plod može još mnogo toga da popravi i izleči. Rubriku „Da si živ i zdrav" pripremila je Vesna Parezanović Aleksić.

To nije sve, uvek ima još ponešto...

Za kraj - Vic na blic, da se nasmejete od srca.

Uz servisne informacije i pregled aktuelnosti, pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditelj: Vladimir Todorović
Urednik: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво