Vizija

Godišnjica Biblioteke grada

Biblioteka grada Beograda obeležila je 87 godina postojanja što je bila prilika za tradicionalnu dodelu nagrada, a u fokusu emisije su priznanja za najistaknutijeg bibliotekara odnosno najaktivnijeg čitaoca. Tako je nagrada koja nosi ime osnivačice ove ustanove, Marije Ilić Agapove, dodeljena dr Tatjani Brzulović Stanisavljević, bibliotekaru savetniku, načelniku Sektora nabavke i obrade Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković". Dok je nagrada „Čitalac godine" u kategoriji dece do 14 godina pripala jedanaestogodišnjem Aleksandru Pejčinoviću, dečaku iz Novog Beograda, dok je čitalac godine u kategoriji odraslih Vladimir Tomić sa opštine Stari grad. Priznanje za najboljeg izdavača u 2017. godini dodeljeno je izdavačkoj kući „Pravoslavna reč" iz Novog Sada.

Obeležavanje godišnjice pratilo je i predstavljanje najvažnijih rezultata tokom protekle godine, koje postiže mali broj zaposlenih u Biblioteci. Inače, malo je poznato da ustanova svoje istorijske početke ima već u 19. veku, a zvanično je kao Biblioteka grada Beograda osnovana 1931. godine. Kroz njene prostorije prošlo je nekoliko desetina hiljada naslova i čitalaca, koji su delili ljubav prema knjizi.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво