Ustanak

Raspitujemo se umesto vas o svemu korisnom slušajući muziku za buđenje.

Ako odlučimo tako, ovo nedeljno jutro doneće nam optimizam i vedrinu. Mi ćemo biti dobro raspoloženi, imaćemo mnogo toga zabavnog ali i informativnog da vam ponudimo tokom emisije.

Pratićemo vremenske prilike i saznavati kako utiču na meteoropate i hronične bolesnike. Šta nam se dogodilo sa zimom? Gde se izgubila?

Saznaćemo šta se dešavalo na sportskim terenima i kakvi su rezultati naših sportista i klubova. O tome mr Biljana Šujdović.

Minival ili - grafiti iz „Oblaka u bermudama” Darka Kocjana predstavljaju odličan razlog da sebi namaknete prvi osmeh.

Ovoga jutra naš sagovornik biće Zoran Živković, novinar, pisac, i profesor u penziji. Saznajte zašto već skoro trideset godina ne piše naučnu fantastiku a u kvizovima na televiziji bar jednom godišnje takmičari dobiju poene čak i ako netačno odgovore da je on i danas pisac ovakvog štiva kod nas.

U rubrici „Kvaka 202”, koju priprema Dragutin Rokvić, između ostalog, čućete satirični komentar: Ima mišljenja da širenju požara u Australiji doprinose i ptice grabljivice koje nose užarene grančice do mesta sa kojih žele da isteraju plen na čistinu. Htela - ne htela, ovo će morati da prihvati i naša policija kao objašnjenje za brojne nerešene slučajeve paljenja automobila.

Kako je na putevima, ima li zastoja na graničnim i administrativnim prelazima, kako je na glavnim saobraćajnicama u Beogradu?

Prelistavaćemo nedeljnu štampu u vašem društvu i predstaviti jedan zanimljiv tekst.

Svima koji se bore sa viškom kilograma savetuje se da izbace ugljene hidrate iz ishrane. Ipak, ima i stručnjaka koji smatraju da ih ne smemo sasvim izbaciti iz dnevnog menija. Detalje o tome slušaćete u rubrici „Da si živ i zdrav", koju priprema Milena Milićević.

U današnje, moderno doba, sve manje vremena imamo za slobodne aktivnosti. Psiholozi kažu da je slobodno vreme najbolje provoditi u prirodi, sa prijateljima, uz dobru knjigu ili bilo kakvu sportsku aktivnost. Rubriku „Moda 202”, pripremila je Olivera Perić.

Danas izgleda da nema filma koji ne može da se prepakuje u seriju i kao da nema serije koja ne vapi za tim da se snima kao da je film. Gde su domaće serije? U vrtlogu repriza, možda? Recimo, kako bi izgledala serija o našim političarima? O tome u svojoj autorskoj radijskoj kolumni besediće vam Miodrag Stošić.

Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic.

Ako želite da nam se javite, ili imate nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Mejl adresa je program202@gmail.com a za tviteraše i fejsbukovce tu su naše oficijelne strane. Lako ćete ih pronaći, ukucajte samo @ustanak202 ili @beograd202 za tviter, ili Radio Beograd 202 - zvanična strana za Fejsbuk.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво