Povišen ton

Vlada Srbije usvojila je pravilnik o klasifikaciji pšenice koji predviđa da se samo visokokvalitetno zrno te žitarice može koristiti za ljudsku ishranu.

Pravilnik je stupio na snagu 1. januara, a primenjivaće se od julske žetve. Kakav hleb jedemo, i da li ono što platimo i dobijemo? O kvalitetu hleba, najčešćim nepravilnostima, načinu na koji će se poljoprivreda reorganizovati i hoće li ovaj pravilnik biti dovoljan da obezbedi zdraviju varijantu brašna za ljudsku upotrebu, pričaće naši sagovornici: Nenad Vujić, iz sektora poljoprivredne inspekcije ministarstva poljoprivrede, Zoran Pralica iz Unije pekara Srbije, Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača i nutricionistkinja Rada Vejin.
Na današnji datum 1803. godine rođen je Atanasije Nikolić, matematičar, prvi školovani inženjer u Srbiji, profesor i prvi rektor Liceja u Kragujevcu, projektant prve železničke trase u Srbiji i jedan od osnivača Društva srpske slovesnosti. Njemu posvećujemo rubriku „Datum, vreme, mesto", iza 15 časova.
U drugom satu emisije između ostalog govorićemo i o prošlogodišnjem konkursu za najbolju start-ap ideju koji je dobio nastavak uz nagradni novčani fond i priliku za rad u timovima u Naučno-tehnološkom parku. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво