Povišen ton

Podaci koji su nedavno izneti od strane nadležnih u Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut”, povodom nacionalnog pilot-istraživanja „Ponašanje u vezi sa zdravljem kod dece školskog uzrasta” pokazuju da su deca malo fizički aktivna.

Trećina đaka je u nedelji koja je prethodila istraživanju bila fizički aktivna svakog dana tokom sat vremena, dok je petina dece navela da je svakodnevno fizički aktivna van školske nastave. Dolazimo do činjenice da su uz malu i nedovoljnu fizičku aktivnost, veći izgledi da tokom izrastanja dolazi i do određenih deformiteta u mišićno - koštanom sistemu kod dece. Rezultati dobijeni nakon sistematskih pregleda tokom ranijih godina ukazuju na porast razvojnih deformiteta. Da li je moguće uticati na smanjenje ovog negativnog trenda i šta nam je činiti, pitali smo dr Jelenu Gudelj Rakić iz Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut", profesora fizičke kulture u Tehničkoj školi „12. februar" u Nišu Miodraga Mitrovića, i mr Biljanu Marić Nikolić iz Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.
Novinar i urednik časopisa „Polet", lista „Mlada kultura" i nekoliko zbirki pesama, Slavko Vukosavljević, rođen je na današnji datum 1927. godine. Njegovom liku i delu posvećujemo rubriku „Datum, vreme, mesto" iza 15 časova.

U drugom satu emisije očekuje nas i „zvučna razglednica" sa 11. muzičko-filmskog festivala Kustendorf, koju nam daje Jelena Knežević.

Voditelj: mr Biljana Šujdović.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво