Ustanak

Prvi dan vikenda, koji najavljuje novogodišnju noć po Julijanskom kalendaru, provedite opuštajući se uz važne informacije, priče o zanimljivim ljudima i odličnu muziku.

Početak godine došao je uz više sunca nego snega, ali budući da su padavine najavljene za ovaj vikend, posebnu pažnju posvetićemo prognozi, bioprognozi i stanju na putevima.

Pozivamo vas da uz šoljicu čaja ili kafe listate sa nama domaću štampu i slušate o aktuelnostima vrednim pažnje.

Sportske informacije sa najnovijim rezultatima i novostima u vezi sa domaćim i inostranim klubovima i sportistima, priprema mr Biljana Šujdović.

U svakom satu tu su i najnovije vesti, servisne informacije, podsećanje na kurs dinara i niz rubrika.

Branislav Janković, novinar i književnik iz Niša, sagovornik je Dejana Grujića ovoga jutra. Govori o svojim delima kao jedan od najčitanijih pisaca u srpskim bibliotekama.

Da bi početak dana bio još lepši, nasmejaćemo vas uz rubriku „Dobro jutro" Darka Kocjana i Vic na blic.

Emitujemo i „Perino pero" - rubriku u kojoj se podsećamo britkih aforizama i dosetki koje je objavljivao Petar Lazić, naš kolega novinar, pisac i satiričar. Priredio Srđan Stojiljković.

Otkrivamo i gde se i šta svira ove subote. Izbor koncertnih aktivnosti planiranih za večeras, priprema Vlada Todorović.

Ko i zašto najviše pritiska penzionere, kada će pelet da poskupi i šta nas čeka na „onom svetu", saznaćete od Dragutina Rokvića u satiričnoj rubrici „Kvaka".

Vreme je nazeba i kašlja. Mnogi će odmah posegnuti za preparatima i sirupima kojih u apotekama ima u izobilju. Međutim, većina njih je skupa i mnogima nedostupna. Čak i ako novac nije problem, zašto ne probati nešto čime su se još naše bake borile protiv prehlada i bolesnog grla. Savete ćete čuti od Vesne Parezanović Aleksić u rubrici „Da si živ i zdrav".

Pozivamo vas da sa nama podelite nešto što smatrate važnim ili zanimljivim - telefonom 011-3249-202, ili nam pošaljite SMS na broj 064-0202-200 (po ceni obične poruke). Tu je i mejl program202@gmail.com a tu su i društvene mreže - Tviter (@ustanak202) i Fejsbuk (Radio Beograd 202).

Voditeljka: Kruna Pintarić
Urednik emisije: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво