Ars, Artifex

Za dramsku spisateljicu Milenu Bogavac protekla godina bila je izuzetno uspešna, i na planu ličnog postignuća, ali i društvenog uspeha.

''Jami district'' i ''Bajpas Srbija'' su postale hit predstave u kratkom roku, pre toga isto se desilo i sa dokumentarnom političkom farsom ''Ujedinjenje ili smrt'', a šta je sledeće - o tome za današnju emisiju govori ova pozorišna umetnica, slem pesnikinja i radnica u kulturi. U svom još uvek mladom životu napisala je petnaestak pozorišnih komada. Svi su objavljeni, prevedeni na nekoliko jezika i izvedeni u više srpskih i evropskih pozorišta. Neki su i nagrađivani. Od 1999. godine, sa rediteljkom Jelenom Bogavac, radi u okviru pozorišne trupe Drama Mental Studio. Nezavisno od rada u trupi, sarađuje sa brojnim umetnicima, organizacijama i institucijama kulture. Veruje da je lično - političko, da će lepota spasiti svet i da je pozorište najmoćnija alatka društvene emancipacije.
Sa Minjom razgovara Aleksandra Glovacki, kroz emisiju vodi mr Ljubica Krminac.

broj komentara 0 pošalji komentar
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Beograd 202

Ars, artifex najavljuje, prati, komentariše ars/umetnost i artifex/umetnika. Brzo, kratko, kritički - da budete u toku. Emisiju uređuje Aleksandra Glovacki. [ detaljnije ]