Povišen ton

Istraživanje "Učešće građana u demokratskim procesima u Srbiji 2017" pokazalo je da prvi put više od polovine građana Srbije podržava demokratiju kao najbolji politički sistem za našu zemlju, dok sa druge strane, građani ne veruju da sopstvenim političkim angažmanom mogu da menjaju stvari.

Takođe, tri četvrtine ispitanika reklo je da ih politika uopšte ne zanima. Građani sve više gube i poverenje u medije, posebno u to da oni mogu da pokrenu rešavanje nekog društvenog problema.
Razlozi za ovakvo stanje su mnogobrojni, a novinar Zoran Panović je za Dvestadvojku govorio o tome da li su i kako navedene stvari međusobno povezane, koji su uzroci, možemo li i gde napraviti promenu, kada je reč o odnosu građana i medija i kome građani uopšte veruju da će zaista imati sluha za stvari koje ih muče.
Jovana Đurbabić iz Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) govoriće o najupečatljivijim rezultatima iz ovog njihovog istraživanja, o najvećim paradoksima i šta nam oni govore o nama samima, ali i o institucijama i pojedincima koji bi trebalo da postoje kao neko kome građani veruju. Očekujemo i vas da pokrenemo razgovor o poverenju u institucije ali i profesionalne i intelektualne autoritete u važnim oblastima života.
Milutinu Milankoviću, srpskom matematičaru, astronomu, klimatologu, geofizičaru, doktoru tehničkih nauka i fizičaru, posvećujemo današnju rubriku "Datum, vreme, mesto".
U drugom satu emisije najavićemo i veliki Božićni vašar u Bačkom Petrovcu, koji će biti održan 17. decembra, uz mnoštvo izlagača, zanatlija i zanimljivih i šarmantnih rukotvorina koje će ulepšati praznične dane. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво