Ustanak

Novi dan pun raznolikih izazova započećemo dobrom muzikom začinjenom informacijama koje će vam biti od velike koristi.

Crtica 202 ovoga jutra postavlja pitanje u vezi sa pojavom domaćih životinja na ulicama našeg glavnog grada.

Sportske vesti preneće informacije sa terena na kojima se bore naši sportisti. O tome naša novinarka mr Biljana Šujdović.

''Kvaka 202'' Dragutina Rokvića beleži jutros: Da je Gospod ovih dana gledao televiziju, nikako ne bi bio načisto da li nam je ugodio sa vremenskim prilikama. Sa jedne strane, presrećne voditeljke najavljuju sneg, ushićeni reporteri sa planina pokazuju koliko je narastao. A na drugoj opet, namršteni gradski funkcioneri po sokacima tumače raspored odbrane po dubini i prete snegu da će mu svaku pahuljicu dočekati makar dve lopate.

Minival ili - grafiti preneće vaše duhovite misli, ali i aforizme uglednih autora kojima ćemo vam za trenutak ulepšati početak dana. Priredio Darko Kocjan.

U rubrici "Mnogo smo najjači" predstaviće nam se legendarni fudbaler Savo Milošević. Prisetiće se svojih mladih dana kada je sazrevao kao igrač, ali i kao ličnost. Bio je najbolji strelac Evropskog prvenstva 2000. godine, igrač Partizana, Aston Vile, Saragose i Parme, a danas potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije. Godinama je predvodio napad naše fudbalske reprezentacije. Odigrao je 102 utakmice i postigao 37 golova za reprezentaciju Jugoslavije, SCG i Srbije. Pripremio Dejan Bulajić.

Kakvo je vreme, a kako je na putevima, da li dinar jača u odnosu na evro, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo kao i svakog jutra pronaći odgovore.

Bili smo sinoć na promociji monografije "Kulturno pamćenje tršćanskih Srba" autorke Mile Mihajlović. Ova, vredna i višestruko talentovana Banaćanka već 32 godine živi u prestonici na Apeninskom poluostrvu, stalno je zaposlena u državnoj televiziji Italije (RAI), i veoma aktivna kao član Udruženja novinara Srbije i Italijanske novinarske komore.

Naš slušalac Dragan Stamenković iz Beograda pitao je u svom mejlu koji nam je stigao pre nekoliko dana: Da li vozač koji načini jedan prekršaj u saobraćaju može zbog istog dva puta biti kažnjen? Naime, saobraćajna kamera snimila ga je jer je vozio žutom trakom kroz Bulevar despota Stefana (kazna je stigla naknadno), a samo nekoliko sekundi kasnije zaustavila ga je policija opet zbog istog prekršaja i napisala kaznu. Dragan pita: "Koju sad kaznu da platim?" Odgovore na ova pitanja potražila je Slađana Savić, a čućemo ih u rubrici "Slušaoci reporteri".

Tu su i aktuelne vesti na svaka tri minuta do punog sata ili STOP TELEKS 202, zatim Servis 202 u tridesetom minutu svakog sata emisije, kao i domaća štampa koju ćemo listati umesto vas i odabrati jedan zanimljiv tekst.

Glasnik 202 biće naša Vanja Stamenković. Prvo Urbano čvorište u Beogradu, na platou kod česme u Mileševskoj 42, otvoreno je u organizaciji inicijative "Čuvari Parka" i Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA). Deca različitog uzrasta i njihove mame očistili su i obojili deo parka koji se nalazi na otvorenom prostoru između solitera u Mileševskoj ulici kod broja 42 u centralnoj beogradskoj opštini Vračar, sagrađenih sedamdesetih godina. Kako sve to izgleda jutros?

Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) i javite nešto važno, nešto od čega će korist imati svi koji nas osluškuju.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво