Povišen ton

U cilju boljeg upravljanja lekovima sa kratkim rokom, apoteke organizuju akcije sniženja medikamenata koji su pred isticanjem roka upotrebe.

Međutim, događa se da nam u apotekama na sniženjima nude i lekove kojima je već istekao rok trajanja i mada postoji priča da je lek moguće koristiti i šest meseci nakon isteka roka to niko i nigde nije ozvaničio.
Sa druge strane, prema nekim procenama, svaka porodica u Srbiji u kućnoj apoteci u proseku ima 500 grama lekova kojima je istekao rok upotrebe. Te lekove građani uglavnom bacaju i to tamo gde ne bi trebalo.

Šta smemo a šta ne bi trebalo da koristimo ako je blizu istek roka, kako da se odnosimo prema ovakvim ponudama i zašto još uvek nisu stvoreni uslovi za efikasno upravljanje farmaceutskim otpadom za Povišen ton objašnjavaju Jelena Manojlović iz Farmaceutske komore Srbije i mg ph Dragutin Rajevac iz Udruženja privatnih apotekara Srbije "SPAS".

Od 1. do 7. novembra biće održan 13. Dečiji filmski festival Kids Fest pod sloganom „Pod filmskim kišobranom". Šta donosi ovogodišnje izdanje najpopularnijeg festivala zabave za decu saznaćemo nakon 15 časova a u rubrici „Datum, vreme, mesto" očekuje vas priča o prvom džez festivalu ''Newport jazz fesival'' održanom u Beogradu 1971. godine.

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво