Svaštara

Cane „Partibrejkers“ u 202 povoda

Super-grupa "Škrtice" nastupa u Domu omladine Beograda 3. novembra. Koncert je zakazan u sali "Amerikana", tačno na mestu gde su članovi ovog benda održali svoj prvi zajednički nastup pre tri godine. Zoran Kostić Cane, pevač „Škrtica", je danas sa nama pa ćemo iskoristiti priliku da, pored najave koncerta, razgovoramo i o uspehu njihovog debi albuma, porukama koje album donosi i zbog kojih predstavlja "čistokrvno rok štivo". Razgovor vodi koleginica Ružica Vrhovac.

Beograd je rešio da uzvrati udarac višemesečnim gužvama. Da bi se smanjile gužve i prigradske opštine povezale sa prestonicom, grad Beograd će uložiti u alternativni prevoz - "Beovoz". Javno Preduzeće "Infrastruktura Železnice Srbije" je započelo radove na obnovi pojedinih deonica i rekonstrukciji železničkih stanica, a prve dve linije trebalo bi da se uključe u saobraćaj već na proleće. Rekonstrukcija perona u Rakovici je u toku, a u toku je modernizacija pruge do Resnika i odatle do Valjeva. Detaljnije o tome, koleginica Milica Đilas.

Da li živimo u vremenu poltrona? Ovaj izraz označava tip čoveka koji, čini se, postoji i opstaje u svim vremenima, gde god postoji hijerarhija. Niko za sebe neće reći da je poltron ali je činjenica da ova kategorija zaposlenih svuda postoji. Kako taj "šefov čovek" uspeva da opstane i preživi i na čemu se bazira njegova lojalnost priča nam, u rubrici "Moda 202", koleginica Olivera Perić.


Da li ste čuli za nedavno istraživanje koje pokazuje da je delu populacije koji ima završen fakultet, život prosečno duži 9 godina nego kod pripadnika onog dela koji nema ni srednju školu? Novine pišu i da je holandski premijer Mark Rute otišao biciklom da obavesti kralja Aleksandera da je sastavljena nova vlada. Fenomene naše stvarnosti vivisekcira i danas u rubrici "Kvaka 202" kolega Dragutin Rokvić.

Rubrika "Perino Pero" nudi vam odabrane humorističke fragmente iz kultnih emisija autora Petra Lazića. Prisetimo se bisera duhovitosti iz emisija koje smo voleli, kao što su: Indeksovo radio pozorište, Crno beli svet, Bre 202, Crna rupa a sve je to pripremio Srđan Stojiljković.

Ivan Gajić, mašinski inženjer, predaje praktičnu nastavu zavarivanja svojim učenicima u OŠ "Kolubara" u Lazarevcu. Za državna i međunarodna takmičenja priprema svoje učenike u više nego skromnim uslovima. Školska radionica u kojoj vežbaju jedva da ima sve mašine i materijale. Ipak, učenici ove škole, osvojili su dva treća mesta na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Svetskom prvenstvu u Kini. Zato ga smatramo pravim ambasadorom naše zemlje.

Da li ste spremni za trkaču stazu ovih dana? Počelo je prijavljivanje za prvi Beogradski polumaraton, koji će biti održan 3. decembra. Takmičari će se nadmetati u trci na 21,1 kilometar i trci na 10 kilometara. Svi zainteresovani bi trebalo da što pre obezbede sebi mesto u jednoj od trka, jer je broj ograničen na po 2.000 trkača, ukupno 4.000 učesnika. O tome razgovaramo danas sa direktorom Maratona, Dejanom Nikolićem.

Voditelj: Miodrag Stošić
Voditelj "202 povoda": Ružica Vrhovac

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво