Širom zatvorenih očiju

Premijerno: novi album legendarne Pop Mašine! Gost: Robert Nemeček, osnivač i vođa rok grupe “Pop Mašina”

"Pop Mašina" je sedamdesetih godina uživala ogromnu popularnost i gotovo fanatičnu podršku ljubitelja novog rok zvuka, a u isto vreme bila je gotovo potpuno ignorisana od strane medija. Sa višedecenijskim zakašnjenjem, izlašlo je novo diskografsko izdanje grupe pod nazivom "Na drumu za haos 1972-2017", a u izdanju Multimedia Music.
Grupa "Pop Mašina" je kratko postojala i naglo prestala sa radom. Današnji tehnički uslovi su omogućili da se svi snimci digitalnim remasteringom osveže i učinine da zvuče bolje nego ikada ranije. Na snimcima "Na drumu za haos 1972-2017" ništa nije dodavano niti dosnimavano. Svaka numera je ponovo remasterizovana i sve je napravljeno da se disk sluša u kontinuitetu, kao jedna stvar, pošto su sve numere spojene u jednu celinu. Produkciju ovog albuma potpisuje tandem "Nemeček i sin".
Slušaoci će imati prilike da potpuno premijero preslušaju album i daju svoje utiske. Robert će pričati i o tome kako je novi album "Na drumu za haos 1972-2017" trebalo da bude izdat pre 40 godina? Kako se nekada dolazilo do prve ploče? Kako izgleda zajednički rad dve generacije muzičara? Zatim ćemo saznati i zašto za zabavnu muziku nekadašnje Jugoslavije sa kraja šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog veka rok muzika nije postojala, već se sve svrstavalo u pop muziku?

Autor i voditelj: Tanja Gajović
Muzički urednik: Miloš Georgijević

Pridružite nam se i vi. Broj telefona na koji možete uputiti poruku je 064 0202 200, a mejl možete poslati na program202@gmail.com ili nam se pridružite na fejsbuku ili tviteru.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво