Ustanak

Dok se mi raspitujemo o važnim dešavanjima i prikupljamo važne informacije obojene savršenom muzikom za razbuđivanje na vama je samo da budete u našem društvu.

Ako odlučimo tako, ovo nedeljno jutro doneće nam optimizam i vedrinu. Pratićemo vremenske prilike i saznavati kako utiču na meteoropate i hronične bolesnike.

Saznaćemo šta se dešavalo na sportskim terenima i kakvi su rezultati naših sportista i klubova. O tome mr Biljana Šujdović.

Minival ili - grafiti iz "Oblaka u bermudama" Darka Kocjana predstavljaju odličan razlog da sebi obezbedite prvi osmeh na licu.

Ovoga jutra naša sagovornica biće Marijana Jovelić, pesnikinja iz Beograda. Napisala je knjigu pesama "Kondor" ali, ono što je zanimljivo, Marijana je istoričarka i viši kustos u Vojnom muzeju na Kalemegdanu.

U rubrici ''Kvaka 202'', koju priprema Dragutin Rokvić, između ostalog, čućete satirični komentar na vest agencije Frans Pres o školi u Obiliću koja se pre podne zove "Dositej Obradović" i nastava je na srpskom, a posle podne menja ime u "Fazli Grajčevci", i u njoj uče albanski đaci. Gde bi nam bio kraj da smo ovo znali pre, recimo, dvadeset godina?

Kako je na putevima, ima li zastoja na graničnim i administrativnim prelazima, kako je na glavnim raskrsnicama i mostovima u Beogradu?

Prelistavaćemo nedeljnu štampu u vašem društvu i predstaviti jedan zanimljiv tekst.

Da li znate šta je to "super ego"? Prema Frojdu, super ego se sastoji od principa i normi koje je pojedinac usvojio vaspitanjem u kući i identifikacijom sa ocem, pa tek onda i pod drugim socijalnim uticajima. Šta još utiče na našu ličnost i kako iskoristiti pozitivne, a umanjiti negativne uticaje, saznaćete u rubrici ''Moda 202'', Olivere Perić.

Svi smo ponekad padali u iskušenja da u "nevreme" jedemo "lošu" hranu. Da li je pametno da u u ponoć ustajemo iz kreveta u pohodu na frižider da bi pojeli još jedno parče torte? U rubrici "Da si živ i zdrav" Milena Milićević nudi predloge kako sledeći put da sprečite sebe da se "ogrešite" i pokleknete pred ukusnom ali "lošom" hranom.

Neće izostati ni „Veliki bljak" u kojem Miodrag Stošić pronicljivo, sarkastično i duhovito sagledava aktuelnosti i pojave oko nas. Elementarne nepogode postaju naša realnost. Da li nas tako planeta Zemlja opominje da smo preterali? Ili su te nepogode idealna prilika da se naši političari još jednom pokažu pred kamerama? Da li je slučajno što se javljaju baš istovremeno kada i sve te nepogode?

To nije sve, sigurno će biti još po nešto.
Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic.

Ako želite da nam se javite, ili imate nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Mejl adresa je program202@gmail.com a za tviteraše i fejsbukovce tu su naše oficijelne strane. Lako ćete ih pronaći, ukucajte samo @ustanak202 ili @beograd202 za tviter, ili Radio Beograd 202 - zvanična strana za Fejsbuk.

Mi beležimo ono što nam javite, a objavljujemo sve što je od koristi za one koji nas slušaju.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво