Ars, Artifex

U kraljevačkom kulturnom centru ‘’Ribnica’’ izlaže konceptualna umetnica Sanja Latinović koja se na osnovu načina izražavanja može dovesti u vezu sa Marinom Abramović.

Pred publikom je rad "Akvarijum" gde je za potrebe izvođenja morala da bude sklupčana kao fetus u staklenom akvarijumu ispunjenom vodom. A uz performans-instalaciju "Do not cross" idu slične dramatične okolnosti: autorka se kreće prema publici tako što zaseca staklo, a otpor materijala diktira hoće li uopšte moći da prokrči put i koji je maksimum koji može podneti. Ovi i drugi radovi su već sa uspehom izvođeni po Evropi, a u Srbiji se predstavljaju kroz retrospektivu ‘'Presek''.

U Pančevu se održava Treći Freedom art festival na kojem će se predstaviti više od stotinu umetnika iz zemlje i inostranstva. Svi programi su usmereni ka slobodi u najširem smislu, a značajne teme su i ljudska prava, ljubav i tolerancija.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво