Ustanak

Posle tropske noći, još jedne u nizu u Srbiji, pripremamo vam osveženje u vidu vedrih tema, važnih informacija i sjajnih hitova sa svih strana sveta. Hvala što ćete baš nama pokloniti svoje dragoceno vreme za jutarnje razbuđivanje.

Crtica 202 obojena je dnevnom politikom, ali analizirajući izazove koji nam predstoje traži nove šanse za bolju i lepšu Srbiju.

Sportske vesti preneće informacije sa sportskih borilišta.

Minival ili - grafiti donose vaše misli, ali i aforizme poznatih autora kojima ćemo ulepšati početak jutra.

U rubrici "Mnogo smo najjači" predstaviće nam se Žarko Vučurović, košarkaški trener. Igračku karijeru započeo je u "Poljostroju" u Odžacima, a trenersku započeo u kadetskoj selekciji KK "Radnički" iz Beograda. Ispričaće nam priču o sebi i radu sa mladima.

"Kvaka" Dragutina Rokvića i ovoga jutra komentariše dešavanja oko nas: Kafa poboljšava pamćenje. Tačnije rečeno, kofein koji je davan polovini ispitanika u jednom istraživanju doprineo je da oni pokažu vidljivo bolje rezultate na testu pamćenja od druge polovine učesnika koja je dobijala placebo. Može li iz ovoga da se zaključi nešto praktično. Može, i to da je broj ispijenih kafa najbolji dokaz koliko ste sposobni na radnom mestu. I zato, u svakoj budućoj radnoj biografiji slobodno navedite koju šoljicu više.

Tu su i aktuelne vesti, zatim Servis 202 kao i domaća štampa koju ćemo listati umesto vas.

Kakvo je vreme, a kako je na putevima, da li dinar jača u odnosu na evro, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo kao i svakog jutra pronaći odgovore.

Naša slušateljka sa Novog Beograda, Jelena Pantović, napisala nam je pismo: "Moje komšije obično ne žele da priđu bolesnoj mački ili psu, jer se plaše zaraze. Recimo, pre neki dan sam primetila napuštenog, rasnog psa kome je noga bila povređena pa me zanima da li postoji neka hitna služba u Beogradu koja zbrinjava bolesne životinje bez vlasnika. Odgovor ćemo saznati u rubrici "Slušaoci reporteri".

Javna zelena površina unutar stambenog bloka između Meštrovićeve, Jovana Bjelića i Braće Jerković, zahvaljujući radnicima JKP „Zelenilo - Beograd", dobila je sasvim novi izgled. Obnovljeni prostor nalazi se na površini od 890 kvadratnih metara, a novim rešenjem stanari imaju na raspolaganju dva dečja igrališta i prostor za razonodu i odmor. Formiran je novi travnjak, a na pojedinim delovima asfaltnog zastora uređene su i nove zelene površine. Požarni put dužine 1.200 metara i pristupne staze između zgrada u Ulici Braće Jerković od brojeva 191 do 225 na Mitrovom brdu, koje su bile oštećene i u veoma lošem stanju, posle 40 godina od izgradnje naselja, uskoro će dobiti izgled kakav zaslužuju. Pored toga, postavljanjem dečijeg igrališta, ograđenog terena za mali fudbal, teretane na otvorenom, kao i stolova za šah sa klupama u Ulici Dragice Končar od br. 1 do 11, mlađim, kao i starijim žiteljima naselja Braće Jerković biće znatno poboljšani uslovi stanovanja, sportskih sadržaja i rekreacije. O tome Glasnik 202.

Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) i javite nešto važno, nešto od čega će korist imati svi koji nas osluškuju.

 

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво