Svaštara

202 povoda: Profesor Dr Milivoje Pavlović, predsednik Programskog saveta RTS-a

Gost rubrike "202 povoda" danas je profesor doktor Milivoje Pavlović, novi predsednik Programskog saveta RTS-a, dekan fakulteta za kulturu i medije Univerziteta "Džon Nezbit", novinar, pisac i nekadašnji ministar obrazovanja. Naš gost je u jednom periodu bio i direktor Radio Beograda, pa možemo reći da dolazi u svoju kuću. Pored imenovanja za predsednika Programskog saveta RTS-a, neposredni povod za današnje gostovanje je i dobijanje nagrade Srpskih nedeljnih novina koju dodeljuje Srpska zajednica u Mađarskoj kao i nagrada Akademije Ivo Andrić. Za one koji ga znaju kao pisca spremili smo i segment o njegovoj knjizi "Venac od trnja za Danila Kiša". Razgovor vodi kolega Dejan Grujić.

Konkurs "Mladi eko-reporteri" je novi projekat udruženja "Ambasadori održivog razvoja i životne sredine" koji ima za cilj buđenje ekološke svesti kod mladih Srbije, a sve to kroz spoj novinarstva i ekologije. Učenici i studenti, u rasponu od 11. do 21. godine starosti, mogu do 10. aprila poslati svoje reportaže na temu "Štedi resurse, ne bacaj, recikliraj". Svi poslati radovi mogu biti u formi članka, fotografije ili videa.

U parku Manjež do 2. aprila će biti otvorena izložba cveća „Sunce i cveće". Udruženje uzgajivača i ljubitelja cveća Srbije će na ovogodišnjem prolećnom sajmu predstaviti oko 40 izlagača cveća, ukrasnih biljaka, lukovica, grnčarije i ostale prateće opreme. Izložba će biti otvorena svakodnevno od 9-19 sati, a najavljen je i popust od 10-30% na saksijske vrste i dendromaterijal.

Marko Grba Sing pripada generaciji mladih reditelja koji svojim filmskim pečatom nastavljaju tradiciju angažovane umetnosti, kakvu su započeli Makavejev, Žilnik, Zafranović i mnogi drugi. Do sada se dokazao veoma prihvaćenim dokumentarcima "Kasno smo se sreli" i "Abdul i Hamza", za koji je osvojio dve značajne evropske nagrade što ga čini pravim ambasadorom naše zemlje.

Da li patite od nomofobije? Ukoliko imate telefon pri ruci sa kojeg možete na Internet da proverite šta dotična reč znači, onda nemate tu fobiju. "Nomofobija" je najnovija u nizu modernih fobija koja se bazira na paničnom strahu usled nemanja mobilnog telefona pri ruci. Nauka ide dotle da čak smatra da je za napad panike dovoljno i samo trošenje baterije ili nemanje kredita. Detaljnije o tome koleginica Olivera Perić.

Voditelj: Miodrag Stošić
Voditelj "202 povoda": Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво