Ustanak

Slike koje govore, smeštene u ram vedrih nota ulepšaće rasanjivanje i ubrzati dan.

Crtica 202 ovog jutra pita naglas: IMA ili NEMA gripa?

Minival ili - grafiti donose duhovite misli naših slušalaca, a Hiljadu i jedan trag Danke Stojiljković predstavlja nam pesmu "Na Moravi vodenica stara". Pesma o pomeljarkama, devojkama koje su pomagale očevima u vodenici, delo je autora Dragiše Nedovića, Kragujevčanina. Svoje mesto ova pesma ima i u fonoteci Radio Beograda gde je smeštena među trajne arhivske snimke.

Za sve ljubitelje sporta i ovoga jutra pripremićemo sportske vesti.

Tokom jutra pažljivo ćemo pratiti i situaciju na saobraćajnicama širom Srbije. Osmatraćemo i beogradske ulice i saopštavati da li negde ima zastoja.

Kvaka Dragutina Rokvića beležiće i ovoga jutra stvarnost ali iz oštrog ugla: Ako trenutno ne stojite najbolje sa partnerom uradite isto što i lokalna vlast za doček Nove godine. Raspišite tender za izvođača partnerskih usluga. Navedite detaljno reference kao i oni kad traže pevača; i ne objavljujte javni poziv - kao što ni oni ne objavljuju da se ne daj bože ne javi neko drugi. I šta ovim dobijamo? Pa ono što daje demokratska procedura - idealnog kandidata uz najniže emotivne troškove... a sav dobitak podelite s pobednikom u mraku...

Tu su i aktuelne informacije ili STOP TELEKS 202, zatim Servis 202, kao i domaća štampa koju ćemo umesto vas prelistati i istaći najvažnije naslove.

Nataša sa Novog Beograda pita kako da ostvari porodičnu penziju nakon smrti supruga, a odgovor je za rubriku "Slušaoci reporteri" pripremio Dušan Janjić.

Kakvo je vreme, a kako na putevima, koliki je srednji kurs dinara po NBS, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo tokom jutra pronaći odgovore.

U Beogradu u GO Rakovica, biće predstavljeni rezultati lokalnog Akcionog plana zapošljavanja za proteklu godinu. Pre ostalih, saznaćemo šta kažu ti rezultati, i koliko je plan zapošljavanja bio dobar i smanjio broj nezaposlenih. Naš sagovornik biće predsednik GO Rakovica, Vladan Kocić.

Naša lutajuća reporterka Vanja Pribić, obilaziće Beograd i tražiti jelku sa busenom na beogradskim pijacama. Dragocene savete o jelkama i načinima sadnje nakon praznika saznaćemo tokom uključenja.

Za kraj emisije spremili smo Vic na blic. Samo tren je dovoljan da razvedrimo dan i rasteramo oblake suncem humora.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com

Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@ustanak202 @beograd202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) a onda nam se i na taj način obratite.

Mi beležimo sve što nam javite, zato ne oklevajte da nam se javite.

 

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво