Libero Markoni

Predstavljamo pesnika Slobodana Markovića, poznatog pod nadimkom Libero Markoni.

Slobodan Marković (Skoplje, 26. oktobar 1928 - Beograd, 30. januar 1990), pesnik, prevodilac, novinar i slikar, poznat pod nadimkom Libero ili Libero Markoni, o sebi je zapisao: „Umetnost je moj život. Nisam se trudio da u svemiru nađem sličnost sa sobom. Znam da sam unikat i da nemam dvojnika. Po svoj prilici, neću ni imati potrebe da ga angažujem."

Branko Radičević je primetio da je Libero Markoni „najpesničkiji pesnik koji je živeo u Beogradu. Išao je ulicama kao pesnik. Kupovao trešnje kao pesnik. Ulazio u krčme kao pesnik, udvarao se ženama kao pesnik." Objavio je 62 knjige, a dve su štampane posle njegove smrti: „Južni bulevar" i „Zapiši to, Libero".

Izbor iz tonskog arhiva: Snežana Bićanin   

 

Памтивек

Autor:
Снежана Бићанин

Емисија која ће покушати да афирмише богатство Звучног архива Радио Београда, у коме се чувају занимљиви, ексклузивни снимци стварани током целог једног века, колико траје историја нашег радија. То богатство протоком времена све више добија на вредности. У њему се налазе звучни записи важних историјских догађаја, разговори са најважнијим личностима двадесетог века, стихови у интерпретацији најчувенијих песника. Емисија „Памтивек“ покушаће да упозна слушаоце Радио Београда 2 са неким од тих ретких снимака. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво