Govori da bih te video

Dokumentarni program

U bajkovitom selu Štava - iznad kojeg se ponosno uzdiže Pančićev vrh - i dalje žive preci Saksonaca, koje je u 13. veku baš u to zabačeno mesto nadomak Kuršumlije doveo kralj Milutin! Danas u tom drevnom seocetu sa bogatom istorijom živi tek stotinak meštana. Većina se bavi poljoprivredom, a od toga tridesetak njih su samci, neženje. Nema devojaka, pa ni dece. Ipak, u Štave nas vodi priča da se i u 21. veku u tom mestu rađaju riđa deca i da klica germanskog plemena u blizini administrativne granice s Kosovom i Metohijom još nije uništena.

Osim po riđokosim stanovnicima, selo Štava je nadaleko čuveno i po skrivenom blagu kralja Milutina, zbog čega baš tamo dolaze mnogobrojni istraživači koji se nadaju da će se dočepati bogatstva.

Mit, legenda, narodno predanje...

Autor: Dušanka Petrović

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво