Vreme muzike

Povodom prvog autorskog koncerta, gost emisije je Srđan Hofman, kompozitor i profesor emeritus FMU u Beogradu.

Srđan Hofman je na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi Stanojla Rajičića, završio osnovne (1968) i magistarske studije (1972). Usavršavao se u Darmštatu (1974), Štutgartu i Kelnu (1975). Radio je na Katedri za kompoziciju i orkestraciju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu,od 1974. godine, gde je prošao sva zvanja - od asistenta do redovnog profesora. Obavljao je i dužnosti šefa Tonskog studija fakulteta (koji je i osnovao), šefa Katedre, prodekana i dekana fakulteta. Bio je i prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu, predsednik Udruženja kompozitora Srbije i Upravnog odbora SOKOJ-a, a jedan je od osnivača i prvi selektor Međunarodne tribine kompozitora. Takođe, bio je i sekretar Nacionalne sekcije Međunarodnog društva za savremenu muziku (ISCM). Dela su mu izvođena na mnogim značajnim svetskim festivalima za savremenu muziku, u zemljama Evrope, Amerike, Azije i u Australiji. Dobitnik je više priznanja, a izdvajaju se nagrade Međunarodne tribine kompozitora 1994. i 1995. godine, nagrade „Stevan Mokranjac" 2010. i 2015, kao i Velika plaketa Univerziteta umetnosti u Beogradu.

U sredu, 13. novembra 2019. od 19h, u Velikoj sali Ruskog doma biće održan njegov prvi autorski koncert povodom obeležavanja 75 godina života.

Nastupaju: Trio Pokret, Duo harfi, Ansambl za novu muziku Gradilište, Gudači Svetog Đorđa i hor Collegium Musicum, a dirigovaće Dragana V. Jovanović i Ivan Marković.

Urednik i voditelj emisije: Ana Ćirica

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво