Grad

Dani Orisa 2019

U zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski, 19. i 20. oktobra održani su 19. Dani Orisa - arhitektonski simpozijum koji je i ove godine okupio profesionalce i studente iz regije. Predavači, od legendarnog švajcarskog arhitekte Maria Bote (Botta) i međunarodno poznatog hrvatskog tima 3LHD, Marte Torn (Martha Thorne), izvršne direktorke Prickerove nagrade za arhitekturu, Vedrana Mimice, poslednjeg dekana Berlage instituta u Roterdamu a danas profesora u Americi, čileanskog arhitektonskog fotografa Kristobala Palme (Cristóbal Palma)... govorili su o izazovima s kojima se danas arhitekti sreću, o obrazovanju budućih i permanentnom učenju onih koji su već decenijama u ovoj profesiji.

U Gradu, o obrazovanju i građenju, o teoriji i praksi arhitekture, o ulozi arhitekata i nagradama... govore Vedran Mimica, profesor i teoretičar arhitekture, Marta Torn, izvršna direktorka Prickerove nagrade i Maroje Mrduljaš, teoretičar arhitekture i jedan od moderatora Dana Orisa.

Autori emisije su Snežana Ristić i Radonja Leposavić.

Град Град

Autor:
Снежана Ристић и Радоња Лепосавић

Индивидуалистички, критички модел културе рађао се и развијао са рађањем и развојем urbsа – један од путева данашње рехабилитације индивидуализма је онај који нас враћа у Град. Комплексност урбане форме предложак је за структуру емисије. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво