Kon anima

Kostimografkinja Katarina Grčić Nikolić

Povodom obeležavanja stogodišnjice Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, osim „Koštane" Petra Konjevića, izvedene krajem prošle sezone, najavljena je i opera „Na uranku" Stanislava Biničkog.

Tim povodom, gošća u emisiji Kon anima je kostimografkinja Katarina Grčić Nikolić, koja je radila kostime za obe predstave. Ona će govoriti o sličnostima i razlikama u pristupu realizaciji kostima za te dve predstave, o etnomuzikološkom pristupu, ali i o novim elementima približavanja savremenom dobu, što se odnosi na operu „Na uranku".
Interesantno je spomenuti da je Katarina Grčić Nikolić radila kostime za premijerno izvođenje opere „Na uranku" još u sezoni 2003/04, o čemu će takođe govoriti.
U muzičkom delu biće emitovane arije iz ove opere Stanislava Biničkog u izvođenju nekada poznatih vokalnih umetnika Jelene Nikolić i Branka Pivničkog, kao i fragmenti iz scenskih dela za koje je kostime kreirala Katarina Grčić Nikolić.

Autor emisije: Vladislava Vukolić

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво