Čitač

Iz sadržaja emisije:

Predstavljamo s nestrpljenjem očekivani drugi roman irske autorke o čijem se debitantskom romanu iz 2017. mnogo govorilo, Sali Runi je svojim prvim romanom "Razgovori s prijateljima" postala glavna tema u književnom svetu. Tada je dobila nagradu "Sandej tajmsa" za Mladog pisca godine. Njen najnoviji roman "Normalni ljudi" još je neobičniji i samosvojniji od njenog prvenca. Ovaj roman proglašen je Knjigom godine u Velikoj Britaniji u vrlo oštroj konkurenciji.

Sali Runi (1991) diplomirala je englesku i američku književnost na Koledžu Triniti u Dablinu, gradu u kome sada živi i radi. O knjigama Sali Runi razgovaramo sa književnim kritičarkama: Nađom Bobičić i Slavkom Vlalukin.

U emisiji Čitač o još jednoj važnoj i nagrađivanoj knjizi, a to je roman Marlona Džejmsa "Kratka povest sedam ubistava". Marlon Džejms ( 1970 ) rodom je sa Jamajke. Autor je tri romana, a za roman o kome danas govorimo "Kratka povest sedam ubistava" ovenčan je nagradom Man buker za 2015. godinu. Okosnicu romana čini događaj od 2. decembra 1976. kada je pokušano ubistvo rege muzičara, Bob Marlija.

O temi smrti u evropskom romanu u svom eseju govori Bojan Belić.

Emisiju Čitač uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво