Nevidljivi ljudi

Radijski auditorijum danas – Od pasivnog ka aktivnom slušaocu

Kako razvoj savremenih tehnologija i promena medijskog okruženja utiče na radijski auditorijum? Da li ponašanje nove generacije slušalaca radija nužno karakterišu interaktivnost, brzina i sklonost vizuelizaciji radijskog sadržaja? Da li oni uvek posežu sami za sadržajima ili su spremni da i dalje poverenje poklone urednicima i prepuste im izbor sadržaja? Da li je globalna mreža sigurno utočište za savremeni radio i njegovu publiku, željnu raznovrsnijih, konstruktivnijih, kreativnijih i inventivnijih sadržaja?

O ovim problemima i novim izazovima radija u „osvajanju" publike razgovaramo sa Marijom M. Karan, doktorom teorije umetnosti i medija, muzičkim kritičarom, radijskim ekspertom, masmedijskim konsultantom i dugogodišnjim muzičkim urednikom komercijalnih radio-programa.

U rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa književnikom i nekadašnjim urednikom u Programu za decu i mlade Radio Beograda Draganom Lukićem. Lukić je za ciklus emisija „Gost Drugog programa" govorio 1986. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво