Maske

Emisija posvećena pozorištu

U Maskama govore direktor Narodnog pozorišta iz Prištine Predrag Radonjić i operativni direktor Plavog pozorišta Dubravka Vujinović.

Nakon uspešne premijere u Gračanici i izvođenja u Zvečanu, predstava „Žene iz Troje", u režiji Nebojše Bradića, odigrana je na Drugom Viminacijum festu, na Šestom pozorišnom festivalu „Novi tvrđava teatar" u Čortanovcima, gde je glumački ansambl dobio nagradu za scenski govor. Ta predstava sinoć je otvorila festival „Teatar u tvrđavi" u Smederevu. „Žene iz Troje" su rađene u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović" iz Zaječara i Narodnog pozorišta iz Prištine, čiji je direktor Predrag Radonjić gost u Maskama.

Međunarodni program „Dve otvorene nedelje Plavog pozorišta" ove godine nosi naziv „Od teatra ka sebi - od sebe ka teatru". Uz podršku Centralnoevropske inicijative i Ministarstva kulture i informisanja Srbije, iz zemalja centralne Evrope i Srbije su stigla 32 učesnika. O programu govori operativni direktor Plavog pozorišta Dubravka Vujinović.

Emisiju uređuje i vodi Gordana Đurđević

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво