Čitač

Iz sadržaja emisije "Čitač".

U nedelju je u Beogradu završen jedanaesti književni Festival Krokodil. Mišel Uelbek, francuski pisac koji već četvrt veka slavi za jednu od najvećih zvezda savremene svetske književnosti nije došao na festival, o tome je već bilo reči u medijima ovih dana.

Ipak, u emisiji Čitač govorimo o Mišelu Uelbeku sa razlogom, pre nekoliko dana u knjižare su stigli prvi primerci njegove knjige poezije "Ne mirim se". Reč je o ličnoj antologiji pesama 1991-2013. Ova zbirka pesama pokazuje novo lice autora čije smo romane : "Ementarne čestice", "Platformu", "Pokoravanje" i druge,čitali sa velikim zadovoljstvom.

O pesniku Mišečlu Uelbeku razgovaramo sa prevodiocem, Vladimirom D. Jankovićem.

Gost festivala "Krokodil" bio je bugarski pisac, Georgi Gospodinov. Izdavačka kuća "Geopoetika" objavila je pet knjiga ovog autora : "Prirodni roman", " I druge priče", "I sve postade mesec", "Fizika tuge" .

Georgi Gospodinov jedan je od najvećih bugarskih pisaca. Autor je više knjiga poezije, proze, eseja... Najnovija prevedena knjiga kod nas Georgi Gospodinova je "Sva naša tela" . Čućete razgovor sa gostom iz Bugarske.

Esej Bojana Belića posvećen je Embrouzu Birsu kao pesniku.

Emisiju Čitač uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво