Vreme muzike

Gosti emisije su violinisti Jelena Dragnić i Vladan Lončar, članovi Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije

Ovaj sastav je osnovan 2011. godine, u okviru orkestra Beogradske filharmonije i čine ga: Jelena Dragnić - prva violina, Vladan Lončar - druga violina, Boris Brezovac - viola i Aleksandar Latković - violončelo.

U svoje najskorije uspehe kvartet ubraja koncerte na festivalima Srebrna Lira u St. Peterburgu (Rusija), Muzički dani na Odri (Poljska/Njemačka), Abu Dabi Klasiks (Ujedinjeni Arapski Emirati), na otvaranju koncertne sezone Kamerna muzika u pustinji u oazi Liva, takođe u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, potom dva gostovanja u Kini, u koncertnoj sali u Tjandžinu, koncert u Kulturnom centru Srbije u Parizu i koncert u Kulturnom centru u Izmiru u Turskoj.

Tokom prethodnih godina, sastav se predstavio i na Ljubljana festivalu, Mokranjčevim danima u Negotinu, Sarajevskim večerima muzike i mnogim drugim manifestaciama u zemlji i inostranstvu, a u Crnoj Gori je premijerno izveo „Putovanje po Italiji", Đovanija Solime, sa čelistkinjom Majom Bogdanović i glumcem Vladimirom Aleksićem. Pored toga, koncert kvarteta u beogradskom „Studiju 6" uživo je prenosio RTS 3.

Kvartet se usavršavao kod prof. Volfganga Redika (Vienna Piano Trio) i prof. Viliama Kolemana (Kuss Quartet).

Sarađivao je sa stranim i domaćim umetnicima kao što su Jorg Vinkler, Klaudi Arimani, Darko Brlek, Maja Bogdanović, Ognjen Popović, Veljko Klenkovski, Branko Kabadajić, Jelena Draškoci, Svetlana Jovanović i drugi. Pre nekoliko dana, članovi kvarteta su učestvovali i na završnom koncertu majstorskog kurska Eberharta Felca, u okviru ciklusa "Muzički razgovori sa Gabrijelom Felcom 18/19"...

Urednik i voditelj: Ana Ćirica

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво