Mala scena

Višeslav Radenković: OD VRATA DO VRATA (premijera)

Autor drame bavi se problemom poništavanja vrednosti čoveka u društvenom sistemu u kojem je uspeh po svaku cenu jedino merilo po kojem se određuje da li ljudska jedinka treba da nastavi da postoji u okviru radne zajednice u kojoj se privređuje za život. Uspeh mora biti apsolutan i podrazumevati da je pojedinac spreman da drugog čoveka do sebe osudi na odbacivanje i izbacivanje iz lanca rada koji mu omogućuje opstanak, bez samilosti i bez ikakve empatije. U takvom društvenom sisitemu funkcioniše i mala zajednica prodavaca usisivača. Uče ih tobožnjoj podršci jednog drugom, ali u stvarnosti uče ih da su jedan drugom konkurencija bez milosti. Mogućnost i dozvola da se opstane u tom surovom sistemu neprestanog dokazivanja ostvaruje se upravo preko sposobnosti da se kolega ne posmatra ne kao čovek, već kao konkurencija koju pojedinac treba spremno da eliminiše.

U drami igraju: Branka Pujić, Siniša Ubović, Ivan Bekjarev i Jelena Trkulja.
Lektorka je Nataša Šuljagić, muzički saradnik Dragan Mitrić, ton-majstor Milan Filipović, reditelj Miloš Jagodić, a urednica serije Melina Pota Koljević.

Драмски програм

Autor:
Радио Београд 2

Драмски програм на РБ2 свакодневно емитује репризну и премијерну продукцију радним данима од 18:32, суботом у 18:00 у серијама Мала сцена, Паукова мрежа, Радио игра, Драма Другог програма, Звездани часови и Документарно драмски програм. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво