Nevidljivi ljudi

U susret Svetskom danu radija

 

 Bez obzira na ubrzani razvoj savremenih tehnologija komuniciranja, radio još uvek ostaje najrasprostranjeniji medij. Zbog toga je Unesko 2011. godine utvrdio Svetski dan radija i to 13. februara, jer je 1946. godine prvi put emitovan program Radija Ujedinjenih nacija. Ove godine teme Svetskog dana radija su mir, dijalog i tolerancija, pa ćemo čuti intervju sa Brižit Alepin, kanadskom spisateljicom sirijskog porekla koja je osnovala Radio Dodo, stanicu namenjena deci izbeglicama.

Gosti će nam biti Antonina Kovačević i Uroš Ranković, studenti četvrte godine Fakulteta dramskih umetnosti na Katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, koji rade kao studenti-demonstratori na Katedri za radio-produkciju. Oni će nam najaviti aktivnosti studenata FDU za Svetski dan radija.

U „Kutiji za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa dramskom umetnicom Rahelom Ferari. Ove godine obeležavamo četvrt veka od njene smrti, a za ciklus emisija „Gost Drugog programa" govorila je 1976. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво