петак, 11. јан 2019, 12:05
Rečeno i prećutano
BAHATI ILI NEZNALICE - ZAŠTO BACAMO HRANU?
Prema nezvaničnim procenama, u Srbiji se godišnje baci oko 250 hiljada tona hrane. Hrana se najviše baca u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, pa u kontejneru završe pečenje, hleb, mlečni i suhomesnati proizvodi.
Veliki deo hrane mogao bi da završi u Narodnim kuhinjama ali se moraju ispoštovati procedure i rokovi trajanja, što znači da jedino odgovorne kompanije mogu da doniraju hranu. Za pojedince, ta mogućnost je isključena.
O bacanju hrane, količinama, navikama i mogućnostima da se ona donira ili reciklira, u emisiji "Rečeno i prećutano" govore: Ivana Ćirković, Food revolution ambasador i blogerka sajta Organ vlasti i Jasna Mastilović, naučna savetnica Instituta za prehrambene tehnologije iz Novog Sada.
Autor i voditelj Svetlana Jajić
Autor:
Група аутора
Емитује се сваког дана од понедељка до четвртка, од 12:00. [ детаљније ]
Коментари