Digitalne ikone

Emisija "Digitalne ikone" danas je posvećena Nikoli Tesli, velikanu srpske i svetske nauke

"Govorio je da ćete imati jednu malu kutijicu koju ćete držati u džepu i s kojom ćete imati kontakte sa svim ljudima u svetu. Moći ćete da se obraćate banci, moći ćete da rezervišete kartu, da dobijete podatke o tačnom vremenu i meteorološkim uslovima, da šaljete fotografije i da primate dokumenta..." (akademik A. Marinčić o Nikoli Tesli).

Nikola Tesla je preminuo 7. januara 1943. godine u Njujorku. Emisija Digitalne ikone danas je posvećena velikanu srpske i svetske nauke: Slušamo ekskluzivni intervju koji je 2006. godine za naš program dao akademik prof. dr Aleksandar Marinčić i u kome je nadahnuto, mudro i zanimljivo govorio o idejama i izumima Nikole Tesle, kojima je veliki naučnik anticipirao tehnološki napredak, digitalno doba i moderne komunikacije.

U drugom delu emisije sa Vitomirom Jevremovićem iz kompanije "Digital mind",  "plovimo" virtuelnim svetovima i pričamo o VR projektu "Doživi Teslu", virtuelnoj realnosti i električnim vozilima, najvećoj bateriji na svetu kompanije "Tesla", Ilonu Masku i drugim zanimljivim temama koje "povezuju" Nikolu Teslu i savremeno, umreženo društvo.

Urednica i voditeljka: dr Tamara Vučenović  

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Digitalne ikone Digitalne ikone

Autor:
Tamara Vučenović

Emisija Digitalne ikone pokrenuta je 2002. godine, a emituje se svakog utorka na talasima Radio Beograda 2 od 9 do 10 sati. [ detaljnije ]