Maske

Gosti u emisiji Maske su dramski pisac Nebojša Romčević i glumica Milica Gojković

Predstava „Pasivno pušenje" po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Egona Savina 18. decembra odigrana je pedeseti put. Premijerno je izvedena u oktobru 2016. godine u Zvezdara teatru, a radnja predstave prati profesora francuskog jezika Radišu koji je zadržan na aerodromu u Parizu zbog sumnje da je terorista.

,,Komad je zapravo pokušaj Srbina da odgovori na ono što se od njega očekuje. On pokušava da bude politički korektan, pa da bude postmoderan, da bude terorista ako je potrebno, samo recite šta želite. Međutim, oni tamo ne mogu da se dogovore. Sve, pa čak i terorizam, može biti tema komedije, a naročito reakcije jedne tako složene zajednice kakva je Evropska unija", rekao je pred premijeru Nebojša Romčević, koji će nam između ostalog reći kakav bi bio komad da ga je danas pisao.

 

Glumica Milica Gojković dobitnica je Godišnje nagrade „Ružica Sokić", koju dodeljuje Fondacija Ružice Sokić za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2017/2018. Nagrada joj je uručena ovih dana u Ateljeu 212. Sa veoma talentovanom mladom glumicom, koja je nedavno postala stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, razgovaramo i o njenoj najnovijoj predstavi „Ujka Vanja" u matičnom pozorištu.


Emisiju uređuje i vodi Gordana Đurđević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво