Nevidljivi ljudi

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Predstavljamo javni servis mađarske nacionalne manjine u Srbiji, koji je počeo da radi novembra 2015. godine. Taj javni servis je osnovan sa ciljem da promoviše ostvarene vrednosti i teme koje se tiču Srbije, Mađarske, Karpatskog basena i Evrope i da na taj način povezuje mađarsko stanovništvo u Vojvodini sa maticom. Sa Ištvanom Bodžonijem, direktorom Subotičkog mađarskog radija i RTV „Panon", razgovarala je Mira Knežević.

Biće reči i o Festivalu izvorne muzike „Prvi ton", koji je ove sedmice održan u Centru za kulturu i obrazovanje „Rakovica". Festival promoviše marginalizovane institucije radio-pevača i, u isto vreme, radija kao medija sa izuzetnom ulogom u razvoju srpskog društva. Kroz rubriku radio-kritičara Đorđa Đurđevića, podsetićemo se i značaja radio-pevača polovinom prošlog veka.

U rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa dirigentom, kompozitorom i pedagogom Predragom Miloševićem, jednim od prvih sagovornika u emisiji „Gost Drugog programa" 1974. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво