Hipokratija

Stanko Stojiljković - do Šangaja i natrag

Gost današnje emisije je gospodin Stanko Stojiljković, legendarni novinar i u našem delu sveta utemeljivač novinarstva posvećenog nauci.

Pisci posvećeni popularizaciji nauke, najmalobrojniji su i najcenjeniji u svojoj profesiji, zato što svojim radom i javnim angažmanom, među mladima bude želju i interesovanje za nauku. Možemo se zapitati, ko bi među nama, koji nismo u naučnim vodama, ikada čuo za Šangajsku listu rangiranih univerziteta po naučnom doprinosu našj planeti, da nije gospodina Stanka Stojiljkovića. Gospodin Stojiljković, koji se od početka sedamdesetih godina bavi novinarstvom, objavio je i 7 značajnih knjiga o naučnim kretanjima i dostignućima u svetu, a o značaju svega onoga što je radio i još uvek radi, govori i svečana akademija koju je ovog meseca u njegovu čast organizovala Srpska akademija nauka i umetnosti.

Naš dragi, uvaženi gost govoriće nam o glavnim bolestima nauke u Srbiji i regionu i o značaju popularizacije nauke među mladima i starima, zarad ukupnog razvoja društva i njegove dobrobiti.

Emisiju priprema i vodi prof. dr Momčilo B. Đorđević.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво