Beskrajni plavi krug

Decenija iluzija: Amerika, Srbija i srpska dijaspora 1990-2000

Izdavačka kuća „Klio" iz Beograda objavila je dvotomnu knjigu Miroslava Majkla Đorđevića „Decenija iluzija: Amerika, Srbija i srpska dijaspora 1990-2000".

Miroslav Majkl Đorđević, biznismen iz Kalifornije, osnivač je Kongresa srpskog ujedinjenja i jedan od najaktivnijih članova srpske dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama. U današnjoj emisiji predstavićemo knjigu i čuti odgovore na neka od značajnih pitanja o našoj dijaspori.

Redakcija biografskih leksikona „Vesol" iz Beograda, u okviru projekta „Srpska enciklopedija XX veka", objavila je biografski leksikon „Srpski pisci u rasejanju 1914-2014". Leksikon sadrži podatke o 800 srpskih pisaca iz 60 zemalja i izvode iz bibliografije sa više od 4000 dela, a predstavljen je na sajmovima knjiga u Frankfurtu, Beogradu i Temišvaru. O projektu „Srpska enciklopedija XX veka" govoriće Olga Belosavić Milanović, urednica redakcije leksikona.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво