Nevidljivi ljudi

Zlatni mikrofon za pozlaćeni zvuk

Na 94. rođendan Radio Beograda, 1. oktobra, uručena su zaslužnim stvaraocima priznanja „Zlatni mikrofon” za dugogodišnji rad, stvaralaštvo, doprinos kvalitetu i slušanosti programa. Ovom nagradom ovenčani su vokalni umetnik Predrag Živković Tozovac, urednica u Zabavno-humorističkoj redakciji Prvog programa Milena Šiškin, istrajni borac za rokenrol, autor kultne emisije Hit 202 Vladimir Janković Džet, glavni inženjer Tehnike Radio Beograda Slaviša Slijepčević i naša gošća, Dušanka Petrović, urednica u Redakciji za dokumentarno stvaralaštvo i političku kulturu Radio Beograda 2.

Dušanka Petrović radijsku karijeru je započela kao reporter u emisiji Zeleni megaherc, koju je jedno vreme uređivala i vodila. Omiljeni deo sopstvenog stvaralačkog opusa su joj emisije dokumentarnog zvuka, a neke od njih donele su našoj kući nagrade sa prestižnih smotri dokumentarnog radija (Festival jugoslovenskog radija u Ohridu, FEDOR, Interfer, Profest). „Prodor”, „To je samo rock&roll”, „Niko kao ja”. „Muza Klio”, „Demokratski bez muke”, a poslednjih godina i „Rečeno i prećutano”, emisije su kojima je dala poseban autorski pečat.

U „Kutiji za pamćenje” emitujemo odlomke iz razgovora koji je Miloš Jevtić za ciklus emisija „Gost Drugog programa” vodio sa Smiljom Avramov, profesorkom Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Smilja Avramov, stručnjak za međunarodno javno pravo, preminula je ove sedmice u 101. godini.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво