Kon anima

Gošća emisije je naša poznata operska rediteljka Ivana Dragutinović Maričić.

Osim veoma angažovanog rada kao umetnički rukovodilac Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, koji daje odlične rezultate i priprema novu generaciju mladih vokalnih umetnika, Ivana postavlja na scenu našeg nacionalnog teatra nove operske produkcije, koje su kao originalne veoma hvaljene.

Ovoga puta ona će govoriti o jednoj novosadskoj atrakciji, premijeri opere Pop Ćira i pop Spira, našeg kompozitora i akademika Dejana Despića, operi koju je Ivana Dragutinović Maričić sa velikim uspehom režirala i postavila na sceni Srpskog narodnog pozoišta u Novom Sadu.

Uz originalne muzičke snimke ostvarene na živom izvođenju, slušaoci će imati priliku da čuju sve detalje vezane za ovo vedro i zanimljivo opersko delo, zasnovano na literarnom tekstu Stevana Sremca.

Biće reči i o radu operskog studija, kao i o nedavnim gostovanjima rediteljke sa operskim ansamblima Beograda i Novog Sada u Budimšešti i Varni.

Autor emisije: Vladislava Vukolić

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво