Zlatni presek

Čedomir Vasić, obnovljen mural u Rajićevoj; Vladimir Milanović "Life Still", Galerija Centra za grafiku i vizuelna istraživanja "Akademija".

Jedan on najpoznatijih i najstariji koliko toliko sačuvani mural na početku Rajićeve ulice (preko puta ulaza u Fakultet likovnih umetnosti) obnovljen je zahvaljujući vlasnicima TC Rajićeva. Delo koje je nastalo 1984. uradili su studenti predvođeni profesorom Čedomirom Vasićem, a po skici Perice Donkova. Obnovu su takođe načinili studenti koje je predvodila profesorka Vesna Knežević, koja je i sama učestvovala u prvobitnom oslikavanju. To je povod da govorimo o muralima i oslikavanjima gradskih fasada, kao deo vizuelnog identiteta grada. Gost Zlatog preseka biće prof. Čedomir Vasić.

 

 

U Galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja "Akademija" u četvrtak samostalnu izložbu pod nazivom "Life Still" otvara Vladimir Milanović. Ovom izložbom Milanović se oslanja na svoj dosadašnji umetnički opus, u kome kompozicijski konfrontira prepoznatljive elemente istorijskih umetničkih dela sa estetikom savremenog doba. Na taj način umetnik posmatrača vodi od humoreske i groteske do suptilno upozoravajućih ličnih čitanja današnjice. Grafike su izvedene u tehnikama sitoštampe i digitalne štampe. Gost će biti autor Vladimir Milanović.

Urednik i voditelj emisije: Sava Ristović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво