Čekajući vetar

Ekološki magazin

U naredne tri godine, Vrbas, Kruševac, Užice i Paraćin obaviće energetsku sanaciju 23 javne zgrade, uglavnom vrtića i škola, uvesti Evropsku energetsku nagradu i ojačati administrativne kapacitete, a sve to u okviru Projekta energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u Srbiji. Vrednost projekta je osam miliona evra, od čega je 90 odsto obezbedila Švajcarska. O tome govore Ana Pajković, nacionalni koordinator projekta i Zoran Kapor, član projektnog tima.

Kiša sve manje pada, a sve više udara i potapa. Požari jesu rezultat ljudskog nemara i delovanja piromana, ali ima tu nečeg i od prirode. Od avgusta očekujemo da nam da leto, a ono se, izgleda, završilo u maju. Šta smo propustili u razumevanju vremenskih prilika - gost emisije je meteorolog Nedeljko Todorović.

Gradonačelnik Pirota pozvao je na razgovor predstavnike građana koji se protive izgradnji mini hidroelektrana na Staroj planini. Mesecima nije reagovao na njihove pokušaje da zakažu sastanak, ali sada grupa Odbranimo reke Stare planine na Fejsu ima skoro 30 000 članova, a zna se i datum velikog protesta u Pirotu. U međuvremenu, investitorima se i dalje izdaju dozvole. Sa Stare planine javlja se Aleksandar Panić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво