Novi dan

Srećni ljudi čitaju i piju kafu

Šta čitati i kako pobeći u svet sadržaja knjige a istovremeno uživati u šumu talasa, šuškanju šljunka ili peska, ili možda dobovanju kiše, zavijanju vetra... Preporučićemo vam neke od naslova knjiga koje bi svakako trebalo pročitati, poneti na odmor. Čućete i razgovor sa pesnikinjom Simonidom Banjeglav o njenoj najnovijoj zbirci pesama pod naslovom „Radna sveska iz poznavanja društva".

Gost u našem studiju biće gospodin Aleksandar Čotrić, a slušaoci će  putem telefona moći da se uključe u naš razgovor.

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej posetio je Kuršumliju zajedno sa ministrom za kulturu Vladimirom Vukosavljevićem - čućete šta je tom prilikom rečeno.
Iz Radio Ljubovije će nam se javiti gospodin Zarija Vasić, direktor i glavni i odgovorni urednik ovog radija, pa ćemo saznati šta se, kada je reč o kulturi, dešava u tom kraju.
Prošetaćemo još malo Srbijom - u Vrnjačkoj Banji nas čeka karneval - vatrene Brazilke, maskenbal, rokenrol... - a čućemo i šta je aktuelno u Prokuplju, Jagodini, Smederevu, Pirotu, Vranju.

Od događaja u Beogradu, izdvajamo „Međunarodnu studentsku nedelju 2018", koja je u toku, kao i najavu onoga što će se dešavati u Domu omladine u Beogradu.

U rubrici Pogled preko stola pokušavamo da saznamo na šta treba obratiti pažnju u pripremi letnjih obroka i čega se treba čuvati, ali i šta je to groznica zapadnog Nila i da li nam preti - govori epidemiolog Slavica Maris iz Zavoda za zaštitu zdravlja u Beogradu.
Doktor Predrag Majcan, načelnik Odeljenja za dermatovenerologiju Kliničko-bolničkog centra Zvezdara u Beogradu, daje savete kako sačuvati kožu od starenja i mogućih neželjenih oboljenja a ipak iskoristiti sve blagodeti leta.
Tu su i druge redovne rubrike, zanimljivosti iz naše prelepe Srbije, ali i servisne informacije.

Za naše slušaoce pripremili smo i za ovo jutro prigodne poklone. To su dve knjige - zbirka pesama Simonide Banjeglav „Radna sveska iz poznavanja društva", kao i jedna od knjiga aforizama gospodina Aleksandra Čotrića, po njegovom izboru, što ćemo svi zajedno saznati u toku razgovora s njim, negde oko sedam ujutru.

Muziku za ovo jutro bira Ivana Đorđević, a emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.

Broj telefona na koji nas možete pozvati i uključiti se u program je: 011-3229-653 a imejl adresa novidan@rts.rs

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво