Znakovi

Izložba "Napuštanje bezbednog režima", Gete institut Beograd

U beogradskom Gete institutu u toku je izložba radova studenata predmeta Transmedijska istraživanja i Diskurzivne prakse umetnosti i medija, na odseku za Nove medije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu pod nazivom "Napuštanje bezbednog režima". Predstavljeno je ukupno dvadeset radova dvanaest autorki i dva autora za koje je zajednički problemski pristup, istraživački postupak i jasno profilisani stavovi spram današnjeg postmedijskog društva. Izložba je zamišljena i kao praktična provera stečenih znanja i veština, tj. izlazak iz "bezbednog režima" fakulteta i prikazivanje u realnom svetu. No, prikazani radovi su pokazali veliku komunikativnost pre svega zahvaljujući jednostavnosti i duhovitosti koje poseduju. Takođe, radovi se bave svakodnevnim temama s kojima se svi mi susrećemo.

U okviru izložbe organizovan je i okrugli sto s fokusom na raznolikost i širinu dijapazona medijskih i konceptualnih rešenja primenjenih u izloženim radovima, a u kontekstu obrazovne matrice u okviru koje su radovi nastali. Medijator razgovora bio je Stevan Vuković.

Gosti Znakova će biti: studentkinje Tijana Petrović i Milica Bilanović, i profesor dr Zoran Todorović, sa predmeta Transmedijska istraživanja.

Urednik i voditelj Znakova: Sava Ristović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво