Novi dan

Iz sadržaja emisije: Evropsko takmičenje najboljih učeničkih kompanija i "Filmstrit"

Dvočasovna emisija jutarnjeg programa Radio Beograda 2 pored stalnih rubrika ovog jutra nudi i najavu Evropskog takmičenja najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u Beogradu od 16. do 19.jula. O takmičenju, u ime domaćina, organizacije Dostignuća mladih Srbije, govori programski savetnik Nemanja Glavinić, dok o učeničkim kompanijama i njihovom značaju za srednjoškolce govore dugogodišnje mentorke Aleksandra Stevanović i Snježana Đurđević. Njihovi učenici iz V ekonomske škole u Beogradu, organizovani u kompaniju "Groove Street" pobedili su na nacionalnom takmičenju i predstavljaće Srbiju. U okviru svoje kompanije oni se bave proizvodnjom narukvica sa QR kodom koji u sebi sadrži informacije o zdravstvenom stanju osobe koja je nosi.

I ovog leta radi bioskop pod otvorenim nebom. "Filmstrit" je počeo 23.juna projekcijom filma "Ubistvo u Orijent ekspresu" u Studentskom parku , na koju je došlo preko hiljadu Beograđana. Tokom jula filmofili će uživati u projekcijama i na nekim novim mestima u gradu a pored starih, biće prikazani i filmski hitovi novijeg datuma. O svim novinama ovogodišnjeg "Filmstrita" govoriće Zlatko Crnogorac.

Autor i voditelj Svetlana Jajić.  

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво